KIRIKKALE
25°

Sağlıklı yaşam için günde en az 30 dakika yürüyün 

İnsan sağlığına dikkat çekmek ve sporun insan yaşantısındaki önemine vurgu yapmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yürüyüş gerçekleştirdi.  ‘3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ nedeniyle Büyükşehir Parkından başlayarak Zafer Caddesi ve Cumhuriyet Meydanında


RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU 
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Dünya Yürüyüş Günü" sebebiyle etkinlik düzenledi. Yürüyüş etkinliğinde çok sayıda sağlık personeli, Büyükşehir Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar açtığı pankartlarla yürüdü. Etkinliğe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı personel ile Toplum Sağlığı Merkezi personeli katıldı.


SPOR YAPMAK ÖNEMLİDİR 
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, "Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin anlaşılamaması ve yaşam şartlarının kolaylaşması sonucu giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır" dedi.

EN İYİ ÖRNEKLERDEN BİRİSİDİR
Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika; 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerektiğini ifade eden Ağırtaş, "Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir. Fiziksel aktiviteyi yaşam biçimi haline getirmemizde yürüyüş önemlidir. Yürüyüş yapmak ise tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen aktivitedir" diye konuştu. Dr. Ağırtaş, etkinlikte sağlık personeli tarafından düzenli yürüyüşün sağlığı geliştirici etkileri yönünde vatandaşlara mesaj vermek istediklerini ifade etti.

Haber: Süleyman Ok

İlginizi Çekebilir

Şampiyonluk için kulaç attılar

İlginizi Çekebilir

 Karakeçili'de gençler, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı'nda buluştu

İlginizi Çekebilir

Ev sahiplerini üzen haber geldi!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48128

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171